<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <title>Toki sona mute</title> </head> <body> <pre>
Toki sona mute / Quotations / Přísloví
jan Tomas Klapka pali e iki ni. sina ken toki tawa e mi: Tomas.Klapka@seznam.cz wile! sina pana e toki tawa iki ni. mi wile pali e iki ni pona. sina kepeken iki ni tawa wile ale.
made by Tomas Klapka. You can mail me: Tomas.Klapka@seznam.cz Please, send me any comments to this text. I would update it. Use this text freely.
napsal Tomáš Klapka. Můžete mi poslat mail: Tomas.Klapka@seznam.cz Prosím, pošlete mi jakékoliv připomínky k textu. Já ho upravím. Tento text můžete libovolně použít.
EN: Soon fire, soon ashes -- Hungarian quotation CS: Brzy oheň, brzy popel -- Maďarské přísloví TP: tenpo lili la silo, tenpo lili la ko -- toki sona Masija
EN: Man tells, what he knows, woman tells, what will give her a fancy. -- Rousseau CS: Muž vypravuje, co ví, žena to, čím by se zalíbila. -- Rousseau TP: jan mije li toki e, iki li sona e iki seme, jan meli li toki e, iki li kama pona tawa ale tan iki seme. -- jan Wuso
EN: It is better to be sad with love than be happy without it. -- Goethe CS: Lépe být smutný s láskou než veselý bez ní. -- Goethe TP: iki li jo e tenpo pona en olin ala. iki li pona mute jo e tenpo ala en olin pona. -- jan Kete
EN: All clear to clear. CS: Čistým vše čisté. LT: OMNIA MUNDA MUNDIS. TP: pona ale li tawa e pona.
EN: Goes from eyes, goes from mind. CS: Sejde z očí, sejde z mysli. LT: PROCUL EX OCULIS, PROCUL EX MENTE. TP: iki li kama ala e oko, iki li kama ala e sona.
EN: What a life, the same finish. CS: Jaký život, takový konec. LT: QUALIS VITA, FINIS ITA. TP: iki li lon seme, iki li pini.
EN: Who digs a hole, he falls in it (himself). CS: Kdo kope jámu, spadne do ní (sám). LT: QUI FODIT FOVEAM, INCIDET IN EAM. TP: jan seme pali e lupa ma, iki tawa iki sama.
EN: The king is death, viva The king CS: Král je mrtev, ať žije (nový) král. LT: REX MORTUS, VIVAT REX. TP: jan lawa li moli, jan lawa sin li pali pona.
EN: I think, so I am. -- Descartes CS: Přemýšlím, přemítám a tudíž jsem. -- Descartes LT: COGITO, ERGO SUM. -- Descartes TP: mi sona, mi lon. -- jan Tesaltes
EN: Rich, who wise is. CS: Bohatý je ten, kdo je moudrý. LT: DIVES, QUI SAPIENS EST. TP: jan mani, jan seme li sona.
EN: From two evils, choose the less. CS: Ze dvou zel je třeba vybrat menší. LT: E DUOBUS MALIS MINUS ELIGENDUM. TP: tan ike mute (tu) la sina wile e ike lili.
EN: You will know the tree by the fruit. CS: Po ovoci se pozná strom. LT: E FRUCTU COGNOSCITUR ARBOR. TP: tan kili la iki kama sona e kasi.
EN: Names of stupid people on all places. CS: Jména hloupých na všech místech (sloupích). LT: NOMINA STULTORUM UBIQUE LOCORUM. TP: nimi mute pi jan nasa li lon ma ale.
EN: Said word can't go back. CS: Vypuštěné slovo se nedokáže vrátit. LT: NESCIT VOX MISSA REVERTI. TP: wan toki pana wile ala tawa monsi.
EN: The book is like a garden you wear in the pocket. -- arabic quotation CS: Kniha je jako zahrada, kterou nosíš v kapse. -- arabské přísloví TP: lipu mute li ma kili, jan seme li jo e poki len. -- toki sona Alapi
EN: To be old it isn't stupid, but that talking of the others about it is. -- Kopecký CS: Blbé není stáří, ale ty blbé kecy těch druhých o tom! -- Kopecký TP: Lili ala li ala nasa, taso toki ale tawa iki li nasa. -- jan Kopeski
</pre> </body> </html>
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/vendor/twig/twig/lib/Twig/Extension/Core.php on line 1107: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
Return to “toki pini pi kulupu Jaku”